Mircea TURDEAN – Farmec Romania

Mircea TURDEAN – Farmec Romania

Compania Farmec se implica activ in actiuni de responsabilitate sociala. Pe langa sponsorizarile sau actele de caritate indreptate catre diferite proiecte sociale, compania investeste continuu si in calitatea produselor. Principiile active folosite provin in mare parte din natura, asa cum sunt fructele, plantele medicinale autohtone, argila, iar ingredientele folosite nu sunt modificate genetic. Astfel ca respectul fata de sanatate si mediul inconjurator, completate de cercetarea continua, inovatie si originalitate, sunt unele dintre ingredientele succesului de care se bucura Farmec. Pentru a afla mai multe despre planurile de actiune ale firmei in domeniul responsabilitatii sociale am stat de vorba cu Mircea Turdean, director general Farmec Cluj-Napoca.

Care sunt proiectele de Responsabilitate Sociala Corporativa pe care le sustineti?

Cea mai importanta campanie de responsabilitate sociala desfasurata de Farmec in 2011 si care se va continua si anul acesta este „Hai sa aducem Romania acasa”. Prin intermediul acesteia sustinem, prin brandul Gerovital, Echipa Olimpica a Romaniei la Jocurile Olimpice din 2012, ca sponsor principal. Parteneriatul incheiat cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman este unul pe termen lung. El este justificat de misiunea sociala a marcii Gerovital de a sustine marcile romanesti, atat in tara cat si in strainatate, mai ales ca valorile marcii Gerovital sunt apropiate spiritului olimpic, in general, si valorilor romanesti – in particular. Un alt proiect in care Farmec s-a implicat in 2011, atat cu resurse materiale, cat si cu voluntari, este Let’s do it Romania.

Totodata, ne implicam activ si sprijinim si comunitatea in care ne desfasuram activitatea, participand la diferite actiuni caritabile si de sponsorizare. Astfel, in 2011, una dintre sponsorizari a fost indreptata catre Asociatia Medical-Crestina Christiana (asociatie patronata de Episcopia Vadului si Feleacului) in vederea sustinerii a doua proiecte mari: unul pentru ingrijirea copiilor neajutorati si altul pentru recuperarea persoanelor cu dependenta (droguri, alcool).

Care a fost bugetul alocat actiunilor de RSC pentru 2011?

Bugetul alocat de catre Farmec in 2011 actiunilor de responsabilitate sociala a fost de peste 100.000 de euro, din care cea mai mare suma a fost indreptata catre campania “Hai sa aducem Romania acasa”.

Ati intampinat problemele in actiunile pentru sustinerea comunitatilor?

Pana in acest moment, nu pot spune ca ne-am confruntat cu probleme deosebite sau cu situatii care nu s-au putut rezolva.

Care este strategia de RSC a companiei pentru 2012?

Vom continua si in acest an campania “Hai sa aducem Romania acasa”, dar si parteneriatul cu Let’s do it Romania. De asemenea, vom continua sa raspundem cererilor pe care le primim de la diferiti parteneri sociali si ne vom implica in acele proiecte care reusesc sa ne convinga, atat prin faptul ca sunt sustinute de un plan bine pus la punct si de o echipa credibila, cat si prin faptul ca are un impact asupra unui numar cat mai mare de persoane. Bugetul alocat campaniei de RSC nu este unul final. Acesta difera in functie de proiectele in care ne vom implica in acest an.

Cum vedeti evolutia domeniului RSC in urmatorii ani?

Consider ca tot mai multe companii vor include proiectele de RSC in strategia lor de business, pe masura ce vor constientiza ca este foarte important sa oferi comunitatii din care faci parte ceva in plus, in afara locurilor de munca pe care le creezi sau a produselor care ies din fabrica ta. Fie ca vorbim de actiuni voluntare ale angajatilor, fie de sponsorizari sau programe complexe indreptate spre o anumita cauza sau catre un anumit public care are nevoie de sustinerea ta. Apoi, cred ca de la un an la altul, proiectele de RSC vor fi mai complexe, mai bine structurate si mai bine targetate, astfel incat rezultatele sa faca o diferenta si sa aiba continuitate pe termen lung.