Alina STAN – Orange Romania

Alina STAN – Orange Romania

Orange Romania a dat startul celei de-a doua etape a Programului #SuperCoders, ce are ca prim obiectiv familiarizarea copiilor cu tehnologia si pregatirea lor pentru viitor.

Copiii au acum mai multe sanse sa isi descopere pasiunile in domeniul programarii si sa devina SuperProgramatori in cadrul concursului national SuperCoders Coding Competition.

Pentru a afla mai multe despre acest program, am stat de vorba cu Alina Stan – CSR Programs Coordinator Orange Romania.

 

– Care sunt activitatile din programul SuperCoders?

– In luna octombrie am inceput Caravana SuperCoders, care a mers prin 10 orase din tara unde, impreuna cu partenerii nostri de la Simplon Romania, am tinut ateliere de programare pentru copiii de 10 – 13 ani. Acestia au invatat notiunile de baza despre Platforma Scratch si notiuni de baza despre programare, in speta, programarea prin joc. Ei au reusit sa-si creeze propriile animatii fie ca vorbim de povesti, de quizz-uri, de labirint sau jocuri interactive.

Acum ii invitam pe toti copii de 10 – 13 ani din Romania care au notiuni de baza de programare sau care isi doresc sa invete chiar acum despre Scratch sau code.org sa dezvolte o animatie care sa continue povestea pe care noi am gandit-o referitor la cum putem sa salvam planeta cu ajutorul programarii.

„Cu mult timp in urma, inainte sa existe problema poluarii si deseurilor, planeta Pamant era un loc mirific cu aer curat, multe paduri si apa albastra ca cerul. Nu dupa mult timp au aparut anakinii, o specie invaziva care a inceput sa se hraneasca cu tinuturile verzi si sa polueze apele Pamantului. Nu departe de noi, intr-o alta galaxie, traia Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, care prin puterile sale magice de a scrie cod putea sa rezolve orice problema. Intr-o zi, cavalerul Coder a ajuns din intamplare cu nava sa spatiala pe planeta Pamant si …”.

Concursul national SuperCoders Coding Competition este deschis pana la data de 26 noiembrie. Suntem nerabdatori sa vedem animatiile pa care ei le fac.

Juriul nostru va analiza toate aplicatiile depuse si vor selecta, pe baza unui punctaj, 50 de aplicatii care vor merge mai departe in etapa a treia -SuperCoders Online Academy, curs gratuit de utilizare a limbajului de programare Python.

Ii asteptam cu nerabdare pe cei mici si le stam la dispozitie cu informatii suplimentare la adresa csr@orange.ro. Va multumim si mult success!

Materialul in format VIDEO poate fi urmarit pe site-ul www.CSRnews.ro