Gregoire Vigroux – TELUS International

Gregoire Vigroux – TELUS International

Un numar de 250 de membri ai echipei TELUS International s-au reunit in cel mai mare eveniment de voluntariat al companiei, TELUS Days Of Giving. Impreuna cu Habitat for Humanity au ajutat la construirea centrului comunitar Buftea care va oferi zilnic, pentru 50 de elevi, ateliere extrascolare, mancare si suport psihologic si activitati educationale pentru inca 150 de copii in fiecare an. Prin donatia de 80.000 de euro care include 40.000 euro pentru materialele de constructie folosite la ridicarea centrului, TELUS International isi propune sa faciliteze accesul la educatie si asistenta sociala, ajutand astfel la prevenirea abandonului scolar si imbunatatirea perfomantei educationale.

Pentru a afla mai multe despre actiunile de responsabilitate sociala ale companiei am stat de vorba cu Grégoire VIGROUX, Vice-President Europe, Marketing and Corporate Communications TELUS International. 

– Cati angajati si din ce zone au venit la cea de-a sasea editie a TELUS Days Of Giving?

– Astazi suntem foarte incantati sa lucram cu Habitat for Humanity pentru prima oara. In spatele meu puteti vedea membri ai echipei TELUS, iar ceea ce facem astazi este absolut minunat, pentru ca avem 250 de oameni, majoritatea romani si construim fundatia unei cladiri frumoase care va fi centrul pentru after-school destinat copiilor din Buftea.

Centrul va putea fi folosit de copii, dupa cursuri, dupa-amiaza. Vor fi voluntari de la Habitat for Humanity si de la alt ONG cu care au un parteneriat, ca sa aiba grija de acei copii.

Asadar, ceea ce facem, este sa aducem o mica parte din ceea ce va reprezenta cladirea. Intr-o singura zi nu putem construi aceasta cladire, dar avansam cu fundatia Centrului.

Cei mai multi membri ai echipelor din Romania sunt din Bucuresti sau din Craiova. Colegii nostri din Craiova au plecat din oras azi-noapte, pentru a se putea alatura turei din aceasta dimineata si asteptam mai multi voluntari in aceasta dupa-amiaza. Avem, de asemenea, coordonatori seniori din Canada si SUA, care urmeaza sa ajunga, deoarece filosofia noastra este ca atunci cand avem astfel de evenimente sa ii includem pe toti membrii echipei, desigur, simpli angajati, dar si lideri principali, inclusiv presedintele si CEO-ul nostru, Jeff Puritt.

In cadrul acestor evenimente, toti voluntarii sunt tratati in mod egal, indiferent de cine este sef, nu ne deranjeaza, suntem imbracati cu aceeasi uniforma TELUS Days of Giving si incercam sa facem lumea un loc mai bun.

Consider ca noi, cei de la TELUS International, suntem foarte buni la organizarea evenimentelor, iar  Habitat for Humanity este un ONG extraordinar cand este vorba despre organizarea unor astfel de evenimente cu lucrari de constructie.

Credeam ca putem controla totul, dar din nefericire exista un singur lucru pe care nu il putem controla astazi: ploaia, din pacate. Dar, asa cum puteti vedea in spatele meu. Insa nu conteaza cum e vremea, voluntarii nostri isi pun tot sufletul in ceea ce fac, iar asta ne incanta.

– Ce alte actiuni de responsabilitate sociala derulati in cadrul companiei?

– Un lucru important pe care trebuie sa-l mentionez este faptul ca CSR-ul este parte din ADN-ul companiei noastre TELUS International si asta ne defineste ca organizatie. Si cred ca TELUS International are ceva ce lipseste in atat de multe companii: o inima mare!

Ceea ce vedeti astazi la TELUS Days of Giving, cei 250 de voluntari care ridica fundatia acestei cladiri, este de fapt o mica parte din ceea ce face organizatia noastra in Romania pe fronturile responsabilitatii sociale corporative.

Un alt exemplu este Fundatia TELUS. In Romania avem Consiliul Comunitar al TELUS International. Ne intalnim cu Consiliul de patru ori pe an si decidem caror ONG-uri acordam subventii in valoare totala de 100.000 de dolari. Vorbim deci de 100.000 de dolari, banii companiei noastre, pe care ii redistribuim ONG-urilor romanesti pentru a incerca sa facem lumea un loc mai bun.

Asadar, TELUS Days of Giving reprezinta un lucru, iar Fundatia reprezinta un alt lucru, iar Habitat for Humanity este partenerul nostru pentru prima data, insa, cred ca este inceputul unei colaborari pe termen lung cu ei.

Un alt ONG din Romania, cu care lucram de ani de zile, este Hospice Casa Sperantei, care este un ONG extraordinar. Anul trecut am fost in Adunatii Copaceni cu un numar similar de voluntari si am facut lucrari de constructie asemanatoare. Este foarte important ca TELUS Days of Giving, care are loc o singura data pe an, sa realizeze ceva semnificativ. Nu venim doar sa vopsim niste pereti sau sa facem un team building, venim la TELUS Days of Giving alaturi de membrii echipei TELUS, cu dorinta de a avea un impact semnificativ, pentru a incerca sa schimbam vietile beneficiarilor. De aceea, membrii echipei noastre muncesc din greu astazi. Pentru organizatii de succes, cum este a noastra, care are succes cand vine vorba de crestere, angajarea unor noi membri in echipa, avem planuri mari. Lucram intr-o industrie in continua crestere, outsourcing, dar la sfarsitul zilei, cand eu sau alti membri ai echipei ne intoarcem acasa si ne uitam la noi insine in oglinda spunem: Este minunat! Compania mea creste intr-un ritm ametitor, facem angajari, suntem fericiti, dar este cumva de ajuns? Nu, eu cred ca tot mai multe organizatii ar trebui sa incerce sa contribuie la a face lumea un loc mai bun. Nu ar trebui sa lasam doar ONG-urile sa munceasca si sa credem ca este de ajuns.

Tot mai multe companii, cred eu, se vor implica pentru a incerca sa faca lumea mai buna.

Insa, nu putem face totul de unii singuri, noi suntem buni in ceea ce facem, adica outsourcing, de aceea trebuie sa ne bazam pe niste parteneri exceptionali precum Habitat for Humanity pentru a face o diferenta in lume. Nu vom schimba lumea, dar incercam sa facem un impact in comunitatea copiilor din aceasta zona din Buftea.