Alina TURCITU – Daikin Romania

Alina TURCITU – Daikin Romania

Daikin Romania continua si in acest an programul de responsabilitate sociala Plantam Aer, alaturandu-se initiativei nationale de impadurire Plantam fapte bune in Romania. 

Urmarind sloganul “Noi plantam copaci, tu colectionezi aer curat”, compania va planta, in luna noiembrie, peste 6.000 de puieti.

Dupa succesul actiunii de anul trecut, in urma careia au fost plantati 13.000 de puieti, in acest an Daikin isi propune sa stranga pe platforma www.plantamaer.ro cat mai multe povesti cu aer curat, inspirandu-i, astfel, si pe ceilalti cititori sa se implice, sa-si scrie povestea si sa actioneze pentru a pastra farmecul naturii.

Pentru a afla mai multe despre acest program am stat de vorba cu Alina Turcitu (foto), Marketing Coordinator Daikin Romania.

– Ce presupune mai exact programul Plantam aer? Cum a fost primit de angajatii companiei?

– Ne place sa spunem ca programul “Plantam Aer”, nascut din dorinta de a contura cu propriile noastre maini povestea unui viitor cu aer mai curat, este inima verde a Daikin. O initiativa autentica, dezvoltata la nivel local si desfasurata pentru al doilea an consecutiv, care are ca obiectiv atat imbunatatirea calitatii aerului exterior, cat si mobilizarea unui numar cat mai mare de oameni care sa se implice in demersurile de protejare a mediului inconjurator.Daikin Plantam Aer (2)

Am lansat aceasta initiativa pentru a trage un semnal de alarma in privinta efectelor ireversibile cauzate de defrisarile masive din tara noastra si ne-am dat seama ca putem schimba ceva in acest sens prin pasiunea comuna a romanilor pentru aerul curat. De aceea, in 2018, “Plantam Aer” isi propune sa stranga povesti autentice, amintiri si experiente petrecute in aer liber, impartasite cu pasiune, care ne ajuta sa constientizam nevoia de mentinere si imbunatatire a calitatii aerului pe care il respiram. Marturiile romanilor din locurile lor de suflet, dezvaluite pe platforma www.plantamaer.ro, sunt o sursa de inspiratie si motivatie pentru toti iubitorii de natura de a prelua comportamentul eco-responsabil, implicandu-se in pastrarea si dezvoltarea zonelor verzi din tara noastra.

Insa, dincolo de schimbul de experiente si de oportunitatea de a descoperi locuri noi, pline de farmec, aflate poate chiar in apropierea noastra, ne dorim ca aceasta initiativa sa determine o schimbare in mentalitatea si atitudinea cat mai multor oameni fata de mediul inconjurator. Credem ca prin puterea exemplului personal si printr-o mobilizare comuna putem sa reducem nivelul de poluare, astfel incat, peste cativa ani, sa putem respira aer curat oriunde ne-am afla.

Primii care si-au aratat entuziasmul si dorinta de a se implica in aceasta initiativa au fost colegii nostri, care acum sunt nerabdatori sa participe la actiunile de plantare din 10 noiembrie, de pe terenurile degradate din Popesti-Leordeni, judetul Ilfov. De altfel, angajatii companiei si-au aratat interesul pentru astfel de activitati inca din 2014, cand in urma unei initiative interne am reusit sa ne mobilizam intr-un timp foarte scurt pentru donarea sumei necesare plantarii a 1.400 de puieti. Acum, avand si experienta actiunii de anul trecut, in urma careia am plantat 13.000 de puieti, nu ramane decat sa ne inarmam cu energie si sa ne bucuram ca putem contribui la infiintarea unor noi culturi forestiere.

– Cum s-a schimbat programul in 2018 fata de anul trecut?

– In primul rand, s-a schimbat mecanismul din spatele programului. Anul trecut ne-am luat angajamentul de a planta un copac pentru fiecare aparat de aer conditionat vandut de partenerii nostri in perioada iunie-septembrie Daikin Plantam Aer (1)2017 si am avut ca target plantarea a 10.000 de puieti. La finalul acestei perioadei ne-am bucurat sa observam ca am depasit obiectivul si ca am putut contribui cu 13.000 de copaci in zone predispuse sau afectate de diferite procese de degradare.

Spre deosebire de anul trecut, in 2018 donarea puietilor nu este conditionata de vanzarile produselor Daikin. Urmarind sloganul “Noi plantam copaci, tu colectionezi aer curat”, vom planta, in luna noiembrie, peste 6.000 de puieti alaturi de partenerii nostri. In plus, anul acesta, “Plantam Aer” se adreseaza tuturor iubitorilor de natura, nu numai clientilor Daikin. Noul concept se bazeaza pe povesti din locuri cu aer curat, cu scopul de a indrepta atentia romanilor asupra zonelor nepoluate si de a le reaminti sentimentul de bine pe care ni-l ofera timpul petrecut in aer liber. Astfel, speram sa le starnim dorinta de a contribui, intr-un fel sau altul, la protejarea naturii.

Prin rolul de catalizator pe care ni l-am asumat anul acesta, ne dorim sa responsabilizam cat mai multi colegi, parteneri si clienti, dar si sa ii incurajam in continuare pe toti cei din jur sa se alature misiunii noastre de a crea o Romanie cu mai multi copaci si cu aer mai curat.

– Cum au reactionat partenerii de business ai Daikin la aceasta campanie? Va asteptati la o crestere a numarului de voluntari implicati in plantarea din acest an?

– Ca si anul trecut, partenerii Daikin, iar aici ma refer in special la dealerii nostri autorizati, ne-au sustinut si ne-au incurajat sa continuam demersurile de protejare a naturii. Avem o retea de parteneri cu care impartasim acelasi set de principii si valori, bazandu-ne, astfel, pe sprijinul lor atat in calitate de voluntari la actiunile de plantare din luna noiembrie, cat si pe donatiile pe care le pot face pentru a sustine aceasta initiativa si nu numai.

Vom participa la actiunile de plantare, organizate in mai multe judete, cu o echipa cat mai numeroasa de voluntari, din care vor face parte atat angajatii companiei, cat si partenerii nostri de business, colaboratori sau oameni din presa. Insa, suntem constienti ca pentru rezultate vizibile este nevoie de o comunitate cat mai mare, asa ca ii incurajam pe toti cei care ne-au impartasit povestile pe platforma www.plantamaer.ro sa se inscrie ca voluntari la actiunile Plantam fapte bune in Romania prin e-mail la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro. E foarte important sa intelegem ca doar impreuna putem contribui la un viitor mai verde.

– Care sunt planurile de viitor ale Daikin in ceea ce priveste Responsabilitatea Sociala?

– Vom continua sa ne indreptam atentia asupra actiunilor de protejare a mediului inconjurator intrucat ne dorim sa contribuim cu pasi mici atat la cresterea suprafetelor impadurite din tara, asa cum am facut in ultimii ani, cat si la reducerea poluarii din marile orase sau din imprejurimi. Suntem increzatori ca vom avea alaturi colegi, parteneri si o comunitate activa care, ca si pana acum, vor fi incantati sa faca fapte bune alaturi de noi.

Pe de alta parte, luam in calcul extinderea programelor de responsabilitate sociala si catre alte sectoare, precum educatie sau sanatate. Vom reveni cu mai multe informatii la momentul oportun.

Pana atunci, insa, va asteptam la plantare!