Alexandra BURDULEA – PERONI Nastro Azzurro

Alexandra BURDULEA – PERONI Nastro Azzurro

Alexandra Burdulea -PeroniPeroni Nastro Azzurro, marca de bere super-premium a Ursus Breweries, a introdus in aceasta vara, la Neversea, paharul realizat din hartie pentru servirea berii la draft.

Pentru prima data in cadrul unui festival de muzica din Romania, un brand de bere a implementat servirea berii la draft din pahar de hartie reciclabila. In plus, participantii au putut colecta paharele de hartie in containerele special amenajate in zona de festival. Pe plaja Neversea au fost  amplasate 6 dispozitive de colectare cu o capacitate de pana la 4.000 de doze/zi fiecare, iar Peroni a incurajat participantii sa returneze dozele de bere consumate in cadrul festivalului.
Pentru a afla mai multe despre aceasta initiativa am stat de vorba cu Alexandra Burdulea (foto), Brand Manager Peroni Nastro Azzurro.

– Ati lansat paharul de hartie reciclabil pentru servirea berii la draft in cadrul Festivalului Neversea. De unde a plecat aceasta idee?
– Dezvoltarea durabila face parte din strategia Ursus Breweries, iar promovarea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator reprezinta o prioritate pentru noi. Anul acesta, fiind prima participare in calitate de partener si bere oficiala Neversea, ne-am dorit sa ducem mai departe acest angajament, prin promovarea si implementarea a doua activitati: folosirea paharului de hartie reciclabil pentru servirea berii la draft si colectarea selectiva a paharelor si a dozelor.

Introducerea paharelor de hartie reciclabile a pornit de la dorinta noastra de a incuraja un comportament responsabil fata de mediu, oferind totodata aceeasi experienta excelenta a consumului de bere la draft. Aceasta actiune a reprezentat o premiera in Romania, fiind prima data cand un brand de bere are initiativa de a servi berea la draft in pahar de hartie reciclabil, in cadrul unui festival de muzica. Mai mult, participantii au avut posibilitatea de a colecta paharele de hartie in containerele amplasate in zona de festival, dar si dozele de aluminiu, cu ajutorul sistemului inteligent ECOCAN.

– Cum au fost primite de festivalierii Neversea aceste pahare reciclabile?

Inlocuirea paharelor de plastic cu cele de hartie a fost foarte bine primita de catre participanti si organizatori, dovada fiind postarile din social media in care acestia au laudat aceasta initiativa. In plus, festivalierii au fost alaturi de noi si in perioada Neversea si au contribuit la colectarea acestora si a dozelor de aluminiu.

– Ati amenajat si zone speciale pentru colectarea acestora. Care a fost rezultatul?

– Pentru colectarea paharelor de hartie am pus la dispozitia participantilor containere dedicate, iar pentru colectarea dozelor de aluminiu ne-am folosit de sistemul inteligent ECOCAN si de sase dispozitive amplasate in zona de festival. Pe durata evenimentului au fost colectate 15.000 de doze, echivalentul a 230 kg de aluminiu. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul partenerilor Can Pack Recycling, EveryCanCounts Romania si GreenPoint Management. Festivalierii care au contribuit la colectarea si reciclarea deseurilor au fost si ei rasplatiti. Pe langa numeroase premii instant, Peroni Romania le-a oferit doritorilor sansa ca o parte din dozele reciclate sa fie transformate in donatii catre Asociatia Non Profit Alucro pentru programul Every Can Counts (www.everycancounts.ro).

– Aveti in intentie sa folositi astfel de pahare de hartie si in cadrul altor evenimente?

– Festivalul Neversea a fost un proiect pilot pentru folosirea paharelor de hartie reciclabile, iar parerile primite au fost foarte bune, astfel ca pana la finalul anului 2019 vom continua utilizarea acestora. Un prim eveniment unde berea la draft se va servi din pahare de hartie este Focsani Blues Festival, desfasurat in perioada 29 – 31 august. Paharele din hartie vor ramane emblema Peroni Nastro Azzurro si duc mai departe obiectivul companiei de a promova un comportament responsabil fata de mediu, oferind in acelasi timp aceeasi experienta excelenta a consumului de bere la draft.

– Ce actiuni mai derulati pentru promovarea unui comportament responsabil fata de mediu?

– Dezvoltarea durabila este esentiala in activitatea Ursus Breweries, iar evenimentele in cadrul carora brandurile noastre se alatura sunt organizate cu grija pentru mediul inconjurator.

Ursus Breweries a fost prima companie care a implementat activitati de colectare a ambalajelor inca de la primele editii ale UNTOLD si Neversea, contribuind la colectarea si reciclarea ambalajelor de aluminiu.

Astfel, impreuna cu partenerii CanPack Recycling, EveryCanCounts Romania si GreenPoint Management, Ursus Breweries a adus in cadrul festivalurilor din Romania sistemul inteligent ECOCAN pentru colectarea dozelor de aluminiu si nu numai. Prin acest demers, ne-am dorit sa crestem gradul de constientizare in ceea ce priveste importanta reciclarii si sa ducem mai departe angajamentul nostru fata de dezvoltare durabila.